Drie tips voor de beginnende crypto belegger

Ga jij voor het eerst beleggen in een cryptocurrency bij een exchange als Bitvavo? Lees dan deze tekst en bereid je voor om een succesvolle belegger te worden. Deze tips zijn opgesteld door ervaringsdeskundige.

Begrijp wat een cryptocurrency is

Dit is een basispunt. Natuurlijk lijkt het erop dat de meesten van ons het basisconcept van cryptocurrency begrijpen. Het is echter de moeite waard om hier wat verder op in te gaan. De branche verandert zo snel dat, tenzij je dagelijks handelt of in de branche werkt, het gemakkelijk is om de fundamenten van een cryptocurrency over het hoofd te zien. De markt is gevuld met veel verschillende complexe technische terminologie en verwarrende concepten. Zelfs voor de doorgewinterde belegger in traditionele markten als obligaties, grondstoffen en vreemde valuta, is het niet makkelijk om alle concepten te doorgronden.

Pas op voor hypes en trends

We zijn allemaal mensen. En als zodanig is er een zekere voorspelbare neiging waaraan we ons allemaal conformeren. Er leek een zichtbaar patroon in de analyse van de cryptocurrency markt in 2017 en 2018. Toch bleek de markt niet te voorspellen en gingen in grote getalen de mist in. Dat was de bekende markt crash begin 2018. Als individu zijn we onvoorspelbaar, als segment of groep zijn we echter zeer voorspelbaar. Dat voorspelbare vloeit voort uit onze gevoeligheid voor verhalen, vooral verhalen die aansluiten bij onze passies en kernwaardes. Uit angst om een enorme kans te missen of vanuit de behoefte om aardig gevonden te worden, gaan we snel mee met een hype of trend.

9 van de 10 start-ups haalt de vijf jaar niet

Op een exchange, als Bitvavo, worden er constant nieuwe valuta aangeboden. Net als met andere start-ups leveren die een groot risico. Vergeet niet dat 9 van de 10 nieuwe valuta niet langer dan vijf jaar bestaan. Zoek dus goed uit in wie of wat je investeert, voordat je tot actie overgaat.