Een online broker noodzakelijk voor handelen in cryptocurrency

Nieuws over cryptocurrency wordt vaak gelezen op het internet. Echter maakt nog lang niet iedereen gebruik van deze digitale valuta, doordat het nog niet gezien wordt als legaal betaalmiddel. Een investering maken in onder andere Bitcoin kan echter wel interessant zijn voor jou als consument. Voordat je jouw geld omzet in een van de digitale munteenheden is het wel belangrijk dat je jezelf goed inleest in de mogelijkheden en de plaatsen waar je jouw crypto aan kunt schaffen.

Betrouwbaarheid niet altijd gegarandeerd

Voor cryptocurrency zijn er speciale online banken beschikbaar. Deze worden brokers genoemd. Een daarvan is Bitvavo. Hier kun je jouw euro’s inwisselen voor cryptomunten, zoals Bitcoin en Ethereum. Vandaag de dag zijn er veel verschillende brokers te vinden op het internet, waardoor je goed op moet letten of je met een betrouwbare bank te maken hebt. Een goede broker controleert als eerste jouw identiteit voordat je de valuta aan kunt schaffen. Hiervoor wordt soms een foto van jouw identiteitsbewijs gevraagd. Zorg er hierbij wel voor dat jouw BSN-nummer is afgeplakt, zodat jouw identiteit niet gebruikt kan worden.

Valideren van jouw identiteit kan een tijdje duren

Bij andere brokers wordt gevraagd om 1 eurocent naar de rekening van een broker over te maken als verificatie. Hierbij wordt dan geen kopie van jouw paspoort gevraagd, maar wel gecontroleerd of jouw bankrekening bestaat. Het kan echter wel een paar uur tot een paar dagen duren voordat een broker jouw rekening valideert. Deze tijd kan ook afhankelijk zijn van de grootte van het bedrag dat jij wilt besteden bij de broker.

Een account aanmaken in enkele stappen gebeurd

Een account aanmaken bij Bitvavo gebeurt in enkele stappen, waarbij jouw e-mailadres gevalideerd moet worden. Daarnaast heb jij nog extra mogelijkheden om te controleren of jouw identiteit klopt. Daarna kun je jouw bedragen storten en beginnen met transacties maken via jouw wallet bij de broker.